Wooneco geeft je onafhankelijk en gratis advies over wonen en energie.

Mijn VerbouwLening

Mijn VerbouwLening voor VME’s

Voor werken aan de gemeenschappelijke delen van je appartementsgebouw kan door een Vereniging van Mede-Eigenaars ook een Mijn VerbouwLening worden aangevraagd. Dit staat los van de Mijn VerbouwLening voor individuele eigenaar-bewoners of eigenaar-verhuurders.

Renoveren

Renovatieadvies

Aan het woon- en energieloket van jouw gemeente kan je terecht voor onafhankelijk en gratis renovatieadvies over bv. woonkwaliteit, (ver)huren, duurzaam renoveren, premies en de Mijn VerbouwLening.   

Het vakjargon dat wordt gebruikt in de bouwsector kan soms behoorlijk complex zijn, met tal van technische termen en specifieke begrippen. Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van een dieper begrip van deze terminologieën? We helpen je graag door enkele van deze begrippen uit te leggen en te verduidelijken.

Bio-ecologische bouwmaterialen maken niet alleen een verschil op ecologisch vlak, maar zijn een volwaardig, veilig en gezond alternatief voor de klassieke bouwmaterialen.

Energie besparen, Renoveren

Groepsaankoop zonnepanelen

Via het groepsaanbod kan je vrijblijvend een voordelige offerte opvragen bij een betrouwbare aannemer in de buurt. De zonnepanelen zijn kwaliteitsvol en hebben een goede levensduur wat het investeren in zonnepanelen écht interessant maakt.

Wonen & (Ver)Huren

Conformiteitsattest

Dit attest, afgeleverd door de gemeente, toont aan dat jouw woning voldoende veilig en gezond is. Hoe vraag je een dergelijk attest aan? Hoe lang is het geldig? Wat is de kostprijs en is het verplicht?

Wonen & (Ver)Huren

Sociaal wonen

Denk je eraan om jouw woning sociaal te verhuren? Ben jij op zoek naar een sociale woning om te huren of aan te kopen? Of wil je nagaan of je in aanmerking komt voor een sociale lening?

Wonen & (Ver)Huren

Huurcontract

Informeer je over je rechten en plichten als huurder en verhuurder. Zorg voor een degelijk huurcontract en laat je begeleiden indien er, ondanks goede afspraken, geschillen ontstaan.

Wonen & (Ver)Huren

Leegstaande woningen

Wooneco werkt samen met Aalter, Kaprijke, Lievegem, Wachtebeke en Zelzate om leegstand en verwaarlozing aan te pakken. Wat is leegstand? En wat is de procedure?

Iedereen kan eenvoudig aan de slag dankzij onze algemene tips om energie te besparen, dit kan kosteloos of met een kleine of grotere investering.  Deze verdien je vaak sneller terug dan je denkt. We helpen je stap voor stap bij de mogelijkheden.

Energie besparen

Energiescan

Een energiescan is een snelle doorlichting van je woning op het gebied van energieverbruik. Tijdens een huisbezoek krijg je besparingstips voor je verwarming, verlichting en huishoudtoestellen. Kortom, besparen zonder te investeren.  

Energie besparen

Warmtescan

Een warmtescan (of thermoscan) is een foto van je woning die via kleurverschillen het warmteverlies via dak, ramen en deuren aangeeft. Bij Wooneco scannen we enkel de voorgevel.

Energie besparen

Mobiel energiehuis

Het mobiel energiehuis houdt jaarlijks halt in 18 wijken met een groot renovatiepotentieel. In elke wijk nemen we thermografische gevelscans, ook warmtescans genoemd.

Energie besparen

Investeer in zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen blijft met stip de meest rendabele investering. Door de besparing op je energiefactuur verdien je de zonnepanelen terug binnen 8 tot 10 jaar.

Door een regelmatig en goed onderhoud van je verwarmingsketel, bespaar je op je energiefactuur. Bovendien verlengt het de levensduur van je verwarmingsketel. En je bent zeker van een veilige verwarming.

Energie besparen, Renoveren

Groepsaankoop stookolietanksanering

Wanneer je je stookolietank niet meer gebruikt, ben je wettelijk verplicht om de tank professioneel buiten werking te laten stellen. Een oude tank kan immers roesten en doorlekken waardoor olieresten in de bodem en het grondwater terechtkomen.

Mijn VerbouwLening

Doelgroep Mijn VerbouwLening

Verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor de Mijn VerbouwLening, op voorwaarde dat de te renoveren woning minstens 15 jaar oud is.

Premies

EPC-labelpremie

Verbeterde jij je EPC-label? Dan heb je misschien wel recht op een premie via Fluvius.

Als 65-plusser wens je je eigen woning zo lang mogelijk te blijven bewonen. Voor bepaalde aanpassingswerken is er een premie van toepassing.

Hulp & contactMaak een afspraak in mijn buurt

Aalter / Assenede / De Pinte / Deinze / Destelbergen / Eeklo / Evergem / Gavere / Kaprijke / Lievegem / Lochristi / Maldegem / Melle / Merelbeke / Nazareth / Sint-Laureins / Wachtebeke / Zelzate / Zulte

Vind jouw loket