Energetisch renoveren betekent het verbeteren van een oud huis met als doel minder energie te verbruiken.
Je wint daarbij 3 keer:  het huis is comfortabeler, je bespaart geld op je energiefactuur en je helpt het milieu door minder energieverbruik.
Bovendien stijgt je huis in waarde.

 

De eerste stap naar een energiezuinige woning is isoleren, maar ook volgende energetische renovaties dragen bij tot duurzaam wonen en een besparing op je energieverbruik.  De stap naar fosielvrij verwarmen is de laatste stap in de energetische renovatie.
In de figuur hieronder vind je alle mogelijkheden. 

Alle energetische ingrepen op een rij

Meer informatie per renovatie vind je hier:

1. Dakisolatie
2. Muurisolatie
3. Vloer- of kelderplafondisolatie
4. Opslagbatterij
5. Vervangen beglazing/ramen
6. Warmtepomp
7. Zonnepanelen
8. Ventilatie
9. Zonneboiler

Hulp bij het renoveren naar een energiezuinige woning

Wooneco werkt samen met Energent om energetisch renoveren te stimuleren. Het groepsaanbod energetisch renoveren is ter beschikking voor alle inwoners in ons werkingsgebied tot april 2024.

De renovatiecoaches van Energent beoordelen jouw offerte, bezorgen je een investeringsfiche en gaan na of je in aanmerking komt voor premies en voor de Mijn VerbouwLening. Bovendien krijg je gratis energie-advies voor je hele huis.

Zo maak je jouw woning energiezuinig, helemaal klaar voor de toekomst en bespaar je onmiddellijk op je energiefactuur!

"Vorig najaar maakten we gebruik van jullie groepsaanbod. De spouwmuur laten inspuiten samen met de buren, beneden het glas vervangen van de ramen en boven een nieuw venster. Vlotte communicatie en prima service"

Fam. Jansen - Eeklo