Wooneco geeft je onafhankelijk en gratis advies over wonen en energie.

Wonen & (Ver)Huren

Woonkwaliteit

Iedereen heeft recht op kwalitatieve huisvesting. Merkt u gebreken op? Moet er een procedure tot ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring gestart worden? Wat zijn de gevolgen?

Wonen & (Ver)Huren

Conformiteitsattest

Dit attest, afgeleverd door de gemeente, toont aan dat jouw woning voldoende veilig en gezond is. Hoe vraag je een dergelijk attest aan? Hoe lang is het geldig? Wat is de kostprijs en is het verplicht?

Wonen & (Ver)Huren

Sociaal wonen

Denk je eraan om jouw woning sociaal te verhuren? Ben jij op zoek naar een sociale woning om te huren of aan te kopen? Of wil je nagaan of je in aanmerking komt voor een sociale lening?

Wonen & (Ver)Huren

Huurcontract

Informeer je over je rechten en plichten als huurder en verhuurder. Zorg voor een degelijk huurcontract en laat je begeleiden indien er, ondanks goede afspraken, geschillen ontstaan.

Wonen & (Ver)Huren

Leegstaande woningen

Wooneco werkt samen met Aalter, Kaprijke, Lievegem, Wachtebeke en Zelzate om leegstand en verwaarlozing aan te pakken. Wat is leegstand? En wat is de procedure?

Hulp & contactMaak een afspraak in mijn buurt

Aalter / Assenede / De Pinte / Deinze / Destelbergen / Eeklo / Evergem / Gavere / Kaprijke / Lievegem / Lochristi / Maldegem / Melle / Merelbeke / Nazareth / Sint-Laureins / Wachtebeke / Zelzate / Zulte

Vind jouw loket