Wooneco geeft je onafhankelijk en gratis advies over wonen en energie.

Renoveren

Renovatie advies

Aan het woon- en energieloket van jouw gemeente kan je terecht voor onafhankelijk en gratis renovatieadvies over bv. woonkwaliteit, (ver)huren, duurzaam renoveren, premies en de Mijn VerbouwLening.   

Het vakjargon in de bouw kan soms wat complex zijn. Wil je dit graag beter begrijpen? We geven je graag wat uitleg bij enkele begrippen.

Bio-ecologische bouwmaterialen maken niet alleen een verschil op ecologisch vlak, maar zijn een volwaardig, veilig en gezond alternatief voor de klassieke bouwmaterialen.

Als je een geschikt dak hebt qua oriëntatie en de stabiliteit van je dak is goed, zijn zonnepanelen het investeren waard.

Energie besparen, Renoveren

Groepsaankoop zonnepanelen

Via het groepsaanbod kan je vrijblijvend een voordelige offerte opvragen bij een betrouwbare aannemer in de buurt. De zonnepanelen zijn kwaliteitsvol en hebben een goede levensduur wat het investeren in zonnepanelen écht interessant maakt.

Renoveren

Dakisolatie

Net zoals een warme trui ervoor zorgt dat jouw lichaam beter warm blijft, houdt ook de isolatie in het dak jouw woning beter warm. In de zomer zorgt een goede dakisolatie ervoor dat je woning koeler blijft.

Renoveren

Vloerisolatie

Keldervloer- of zoldervloerisolatie beperkt het warmteverlies in je woning

Renoveren

Thuisbatterij

De thuisbatterij wordt steeds in combinatie gebruikt met zonnepanelen en kan een manier zijn om de kost van je verbruik te optimaliseren.

Renoveren

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Deze warmte brengt de warmtepomp op een zeer efficiënte manier naar een hoge temperatuur.

Renoveren

Ventilatiesysteem

Als de schil van je woning goed geïsoleerd is en je woning luchtdicht is afgewerkt, is ventilatie noodzakelijk. De vervuilde, vochtige binnenlucht wordt afgevoerd en verse, droge lucht wordt ingevoerd via een continu en gecontroleerd ventilatiesysteem. Het continue karakter is daarbij belangrijk. Het gaat dus niet om tijdelijk wat verse lucht aanvoeren door bijvoorbeeld een raam te openen.

Renoveren

Zonneboiler

Een zonneboiler zet zonlicht om in bruikbare energie voor het verwarmen van water. Dit levert een enorme besparing op.

Hulp & contactMaak een afspraak in mijn buurt

Aalter / Assenede / De Pinte / Deinze / Destelbergen / Eeklo / Evergem / Gavere / Kaprijke / Lievegem / Lochristi / Maldegem / Melle / Merelbeke / Nazareth / Sint-Laureins / Wachtebeke / Zelzate / Zulte

Vind jouw loket