Wooneco zet samen met de aangesloten gemeenten, en dankzij financiële ondersteuning van het VEKA, wijkrenovatietrajecten op.

Hoe werkt het?

Met ons mobiel energiehuis houden we jaarlijks halt in 18 wijken met een groot renovatiepotentieel. In de 18 wijken, die we samen met de gemeenten selecteren, nemen we thermografische gevelscans, ook wel warmtescans genoemd.
De bewoners van deze geselecteerde wijken kunnen in het mobiel energiehuis hun warmtescan komen bekijken en onmiddellijk renovatieadvies ontvangen.
Lukt het niet om in het mobiel energiehuis langs te komen, dan ben je welkom in het woon- en energieloket van je gemeente. 
Dit advies is volledig onafhankelijk en gratis!

Na het ontvangen van de bewonersbrief kan je een afspraak boeken via onderstaande kaart. Klik op je gemeente voor de openingsuren en het vastleggen van een afspraak.

Wat is een warmtescan?

Een warmtescan (thermoscan) is een infraroodbeeld dat de verschillen in temperatuur in kaart brengt.
De scan toont waar jouw woning warmte verliest, bv via muren, dak, ramen en koudebruggen.
Op deze manier kom je te weten waar je best bijkomend isoleert.
Ter info! Een warmtescan kijkt nooit door muren heen, enkel de buitenschil komt in beeld.

Verloop van de warmtescan

Voor een goede warmtescan moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen de binnen- en buitentemperatuur en mag er geen hinder zijn door bv. zonnestralen of neerslag.
Een warmtescan wordt dus pas gemaakt vanaf een buitentemperatuur van 5 graden of lager. Vroeg in de ochtend tijdens de winter is het meest ideale moment.
We krijgen het beste resultaat wanneer een woning op kamertemperatuur is, zodat warmtelekken goed zichtbaar zijn op de warmtescan. Je hoeft de woning dus zeker niet extra te verwarmen.

"Een zeer waardevol initiatief waarbij jullie echt naar de burger toekomen en in verstaanbare taal advies geven"

 

Privacy

Omwille van de privacy worden warmtescans niet publiek beschikbaar gesteld. Een warmtescan is enkel door de eigenaar of de huurder van de desbetreffende woning te raadplegen.
Wens je liever geen warmtescan, stuur binnen de 5 dagen na ontvangst van de bewonersbrief een bericht naar mobielenergiehuis@wooneco.be.

Ter info! Ook wanneer de warmtescan reeds werd gemaakt, maar je wil deze laten verwijderen, stuur je een bericht naar mobielenergiehuis@wooneco.be.

Het project is in regel met de privacywetgeving. De warmtescans worden enkel gemaakt aan de straatkant, zonder het privédomein te betreden.
Voor meer informatie over de privacywetgeving, neem contact op via telefoon 09/251.22.22 of via mail: privacy@veneco.be.

"De toelichting die mij werd gegeven tijdens het bezoek aan uw mobiel energiehuis was zeer leerrijk en met ruime kennis van zaken."

Alex - Maldegem