Wooneco geeft je onafhankelijk en gratis advies over wonen en energie.

Premies

Huurpremie

Sta je al meer dan vier jaar op de wachtlijst? Dan ontvang je automatisch een brief van Wonen in Vlaanderen met een aanvraagformulier als je in aanmerking komt voor een huurpremie. Deze premie geeft je een maandelijks duwtje in de rug om de huur van je woning te betalen.

Wonen & (Ver)Huren

Woonkwaliteit

Iedereen heeft recht op kwalitatieve huisvesting. Merkt u gebreken op? Moet er een procedure tot ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring gestart worden? Wat zijn de gevolgen?

Wonen & (Ver)Huren

Sociaal wonen

Denk je eraan om jouw woning sociaal te verhuren? Ben jij op zoek naar een sociale woning om te huren of aan te kopen? Of wil je nagaan of je in aanmerking komt voor een sociale lening?

Wonen & (Ver)Huren

Huurcontract

Informeer je over je rechten en plichten als huurder en verhuurder. Zorg voor een degelijk huurcontract en laat je begeleiden indien er, ondanks goede afspraken, geschillen ontstaan.

Iedereen kan eenvoudig aan de slag dankzij onze algemene tips om energie te besparen, dit kan kosteloos of met een kleine of grotere investering.  Deze verdien je vaak sneller terug dan je denkt. We helpen je stap voor stap bij de mogelijkheden.

Energie besparen

Energiescan

Een energiescan is een snelle doorlichting van je woning op het gebied van energieverbruik. Tijdens een huisbezoek krijg je besparingstips voor je verwarming, verlichting en huishoudtoestellen. Kortom, besparen zonder te investeren.  

Energie besparen

Warmtescan

Een warmtescan (of thermoscan) is een foto van je woning die via kleurverschillen het warmteverlies via dak, ramen en deuren aangeeft. Bij Wooneco scannen we enkel de voorgevel.

Energie besparen

Mobiel energiehuis

Het mobiel energiehuis houdt jaarlijks halt in 18 wijken met een groot renovatiepotentieel. In elke wijk nemen we thermografische gevelscans, ook warmtescans genoemd.

Door een regelmatig en goed onderhoud van je verwarmingsketel, bespaar je op je energiefactuur. Bovendien verlengt het de levensduur van je verwarmingsketel. En je bent zeker van een veilige verwarming.

Hulp & contactMaak een afspraak in mijn buurt

Aalter / Assenede / De Pinte / Deinze / Destelbergen / Eeklo / Evergem / Gavere / Kaprijke / Lievegem / Lochristi / Maldegem / Melle / Merelbeke / Nazareth / Sint-Laureins / Wachtebeke / Zelzate / Zulte

Vind jouw loket