Heeft jouw woning een slechte EPC-score?

Voer binnen de 5 jaar energiebesparende maatregelen uit om de energieprestatie te verbeteren en kom in aanmerking voor een bijkomende premie.

Algemene voorwaarden

  • De EPC-labelpremie is er voor alle eigenaars.
  • Sloop en heropbouw van de woning komen niet in aanmerking.
  • Het bedrag van de premie is afhankelijk van het behaalde EPC-label na renovatie.
  • De premie kan in schijven worden verkregen.

Renoveer je binnen de 5 jaar jouw woning en kom je in aanmerking voor een premie voor label C, dan heb je ook recht op een bijkomende premie voor het behalen van label B (en eventueel daarna nogmaals voor het behalen van label A) binnen dezelfde periode van 5 jaar. De bijkomende premie is in dit geval gelijk aan het verschil tussen de premie voor het nieuw behaalde label en de al verkregen premie. 

Bedrag van de premie

Hoe vraag je de premie aan?

De aanvraagprocedure bestaat uit 2 stappen:

  1. Laat een start-EPC opmaken waaruit blijkt dat de woning een slechte energieprestatie heeft (E of slechter voor een woning en D of slechter voor een wooneenheid). De EPC-labelpremie activeer je via de website van Fluvius
  2. Na activatie heb je 5 jaar de tijd om een nieuw EPC te laten opmaken waaruit blijkt dat jouw woning minstens label C behaalt (B voor een wooneenheid). Na opmaak van het nieuwe EPC heb je 12 maanden om de premie aan te vragen. De aanvraag én uitbetaling verloopt ook via Fluvius.

Geen idee welk EPC-label jouw woning heeft?

Je kan het EPC-label berekenen via de “test jouw EPC-tool" van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap.

Meer info vind je ook terug op de website van Fluvius